GÜNDEM

Özel Röportaj | AGD-MGV Genel Başkanı Salih Turhan

Özel Röportaj | AGD-MGV Genel Başkanı Salih Turhan
Genç İstikbal Dergimiz yirminci yılına girdi. Bu konudaki düşüncelerinizi alabilir miyiz?

Cemil Meriç, bir yazısında dergi ile alakalı; “Bizde hazin bir kaderi var dergilerin; çoğu bir mevsim yaşar, çiçekler gibi. En talihlileri bir nesle seslenir.” der. 

Hamdolsun bizim dergilerimiz “yıl bir sayı bir” mezarlığına gömülmedi. Burada soru şu? Yirmi yıldır çıkardığımız dergilerimiz var. 18 yaşında bizim dergimizi okumaya başlayan gençler, bugün 38 yaşlarındalar. Biz bu gençleri nereden aldık, nereye getirdik?  Bunun üzerinde mutlaka düşüneceğiz ve bugün 18 yaşındaki gençlere gelecek 20 yıllarda ne vereceğimizin hesabını yapacağız.

Genç İstikbal Dergimizin, 20 yıllık yayın politikasına baktığımızda; Her ay “Her Genç Bir Yarın Demektir” sloganıyla, tüm gençleri kucaklayan anlayışıyla, duruşundan ödün vermeden çıkan bir dergi olduğunu görüyoruz. Her sayısı genç kadrosunun yaptığı titiz ve birbirinden farklı çalışma ile doludur.  Genç İstikbal Dergimiz, süreç içerisinde bilinen ve aranan bir dergi haline gelmiştir. Genel Yayın Yönetmeninden, editörüne, yazarlarından, görsel tasarımcılarına, her kademede gençliğin kaygılarını bilen, gençliğin sorunlarını ele alan, gençliğe dair söylemlere yer veren, gençliğin heyecanıyla dinamik bir şekilde adım atan ve künyesindeki her bir bireyin genç olduğu dergi kadrosundan oluşmaktadır. Gençliğimizin sesi olan dergimiz, edebiyattan tarihe, kültür-sanattan müziğe, sinemadan kişisel gelişime varan ve güncel konulara kadar birçok alanda gençlerimizin ufkunu geliştirmekte, yeni bakış açıları kazandırmakta ve bunun için kendi alanlarında uzmanlaşmış kişilerle yapılan çalışmalara yer vermektedir. 

Genç kardeşlerimizin her ay özveriyle hazırladıkları dergiyi, her ay büyük bir heyecan ile elime alıyor ve kaleme alınan yazıları keyifle okuyorum.

Dergilerin, Milli Görüş Hareketi içindeki yerini nasıl değerlendiriyorsunuz?

Dergi, bir kalemden çıkan kitaptan farklı olarak birden çok kalemin aynı yere vurmasıdır. Bu yüzden bir kadro hareketi olmaya elverişlidir. Milli Görüş Hareketi de inançlı kişilerin bir araya geldi bir kadro hareketidir. Milli Görüş; bu milletin inancıdır, tarihidir, kimliğidir, ruh köküdür. Milli Görüş; aynı istikamette, aynı inançla yürüyenlerin hareketidir.

Bu sebeple “Eylem birliği ve söylem birliği” anlamında her daim Hakkın yanında olan ve her koşul ve şartta Hakkı söyleyen yayın organlarına sahiptir. Bunların içerisinde Dergilerimizin önemi büyüktür. Çünkü, Dergilerimiz, Anadolu Gençliğinin kendilerini ifade ettikleri, gençliğimizle sevgi ve kardeşlik köprüleri kurduğu, Baharı müjdeleyen yeni çiçeklerin açması için çaba sarf ettikleri önemli mecralardır. 

Rahmetli Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hocamız; “Ben kesinlikle inanıyorum ki önümüzdeki yıllarda bütün dünyada en gür seda, hakkın ve hakka inananların olacaktır.” inancıyla İslam’ın gür sesinin Dünya’ya yayılması adına basılı ve görsel yayınlara büyük önem vermiştir. 

Dergilerimiz, Hakkın hâkim olması için büyük sorumluluk ve yük üstlenmişlerdir.

Gençlerin dava bilinci kazanabilmesinde dergiler etkili oluyor mu?

Aslında bugün çıkardığımız bir dergi yüz yıl sonraya, bin yıl sonraya bizim vasiyetimizdir, mesajımızdır. Kemiklerimiz çürüdüğünde, geride kalanlara bıraktığımız emanettir. Her daim düşmeyecek sözler söylemek maharetidir.

Dergimiz inanan, değerlerinin farkına varan ve bu yolda çalışan gençleri bir araya getirmeyi amaçlamaktır.  Bununla birlikte Dergimiz yürüttüğü kampanyalarla ve konu çalışmalarıyla genç kalemlerin de dergide yer almalarını sağlamakta ve her geçen gün daha dinamik bir yapı kazanmaktadır.

Genç İstikbal Dergisi işlediği konularla gençlere yeni fikirler sunarak her ay yeni tartışma alanları açmaktadır.  “İlim Müminin yitik malıdır nerede bulursa alır” düsturuyla yola çıkıp, sığ anlayıştan uzak hareket eder. 

Genç İstikbal Dergimiz, değerlerinin savunucusu, sorgulayan ve üreten bir gençlik için çalışır. 

Gençlerin kendi seslerini duyurabilmeleri için ilim meclisleri kurar. Ele aldığı konuları tek taraflı değil farklı bir bakış açısıyla işleyip bütün gençlere temel bir yapı olması için çalışır. Bu minvalde dergimiz, gençlerimizin dava bilinci kazanabilmesine büyük fayda sağlamaktadır.

Yirminci yılımızda gençlere tavsiyeniz neler olur?

En baştaki görevimiz, dergilerimiz vasıtasıyla gençleri hakikatle, hikmetle, güzel ahlakla ve kitapla buluşturmak olmalıdır.

Bu yolda rehberimiz; Kur’an-ı Azimüşşan, Alemlere Rahmet Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (sas), Sahabe Efendilerimiz ve Öncü Şahsiyetlerdir. Hayatımızın her alanında bu değerleri kuşanıp, hayatımıza yön vermeli ve bu çizgide hareket etmeliyiz. Peygamber Efendimiz (sas)’in yaşamını örnek almalı ve O’nun sevgisini tüm insanlık alemine aşılamanın gayreti içerisinde olmalıyız.

Gençlerimiz, insanlığın kurtuluşu için dertlenmeli ve bu doğrultuda mücahede etmelidir. Yeryüzünde, yanlışın değil doğrunun, kötülüğün değil iyiliğin, zararlının değil yararlının, zulmün değil adaletin hâkim olması için gayret etmelidir.

Okumayan bir neslin medeniyet tasavvuru da olamaz. Bu sebeple gençlerimizi okumaya davet etmeli, kitap ve dergi tahlilleri yapmalıyız. Okuma grupları oluşturarak ufkumuzu geliştirecek sohbet ortamları kurmalıyız. Mutlaka kendimizi bir alanda geliştirmeli, ilgili olduğumuz alanla ilgili sürekli okumalar gerçekleştirmeliyiz. 

Okumanın yanında yazmaya ve bir şeyleri kaleme almaktan da çekinmemeliyiz. Zihnimizdeki düşünceleri kaleme alarak, olgunlaştırmalı, olgunlaşan düşüncelerimizi gençlerimizle yazılı ve görsel mecralar üzerinden paylaşmalıyız.

Bu vesile ile Genç İstikbal Dergimizin 20. Yılının İslam aleminin ve insanlığın kurtuluşuna vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan temenni ediyorum. 20 yıllık süre zarfında Genç İstikbal Dergimizde emeği geçen tüm kardeşlerime teşekkür ediyorum. Cenab-ı Allah kendilerinden razı olsun. 

YAZAR HAKKINDA
Mehmet Abdullahoğlu
Mehmet Abdullahoğlu
Genç İstikbal Dergisi Yazarı
YORUMLAR
İçeriğe ait yorum bulunmamaktadır.
YORUM YAPIN